Supermotard Motorcross
Nieuws Evenementen Piloten Foto's Sponsors Over ons Contact

MX-stage Lloret de mar

2012-01-09
Samen met een vriend was ik ingeschreven voor een mx stage in Spanje. Deze startte op 2/1/2012, de stage hield een conditie en een cross-training in op 5 verschillende circuits.
De eerste ochtend moesten we gaan lopen. Dit was iets wat we beiden niet gewoon waren, dus dit was wel zwaar voor ons.
's Middags gingen we naar het crossparcours waar we in groepen ingedeeld werden. Mijn vriend moest bij de beginnelingen rijden en ikzelf bij de experts. Later werden de groepen echter herzien gezien dit voor mij ook te zwaar was.
Mijn vriend moest starten met rijden en na ongeveer 5 minuten liep het fout. Over een dubbel had hij teveel snelheid, waardoor de moto op zijn achterwiel ging en mijn vriend op zijn achterste belandde. We dachten dat het gewoon een blauwe plek was, dus bleef Bjorn rustig wachten tot ik gereden had. Achteraf bleek het veel erger, een gebroken wervel met het resultaat 8 weken platte rust om te beginnen.

Ikzelf ben er zonder breuken vanaf geraakt, en heb heel veel bijgeleerd.

Zo ben ik tot de constatatie gekomen dat ik een volledige verkeerde positie aannam op de moto.

Ik heb oa geleerd hoe je een kombocht en dubbels moet nemen en wat de ideale zitpositie is
Het was wel een vrij zware week gezien ik iedere ochtend eerst naar mijn vriend ging die daar in het kliniek lag en dan ging crossen. 's Avonds na het crossen ging ik dan terug naar mijn vriend en rond 20 u ging ik dan naar het hotel om te gaan eten.

Ik had me deze week training wel iets anders voorgesteld. Het was wel een beetje een hectische week, van het kliniek naar de training en terug naar het kliniek.

Mijn vriend is dan uiteindelijk met het vliegtuig moeten terugkeren naar België gezien hij niet in de auto mocht verplaatst worden.

Zodoende heb ik de terugreis van meer dan 1250 km helemaal alleen moeten afleggen.